Voorbeeld van een coachingstraject in de buitenlucht

COACHINGSTRAJECT BIJ MOEDIGE MANNEN COACHING

Coaching is ontstaan uit het Engelse woord ‘coach’: een voertuig die je comfortabel van A naar B brengt. Het coachingstraject is er dan ook op gericht om jou verder te brengen in je leven. Mijn coaching is tevens preventief. Door tijdig jouw uitdagingen met mij te bespreken kunnen wij voorkomen dat jij in de problemen komt. Uiteraard ben ik er ook voor je als je problemen ervaart met stress, in je relatie, vaderschap, verlies van dierbaren en bij grote levensveranderingen. Kortom, mijn coaching is gericht op:

 • sparren en ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling.
 • preventie om (grotere) problemen te voorkomen.
 • problemen met werk, stress, hooggevoeligheid, vaderschap, in relaties, verlies en bij levensveranderingen aanpakken.

Methode van coaching

Mijn methode van coaching is toegespitst op 3 fases:

 • Zijn – Deze fase is gericht op wie jij als man bent en is vooral gericht op inzicht in jezelf. In deze fase komen thema’s naar voren als persoonlijkheid, krachtbronnen, kwaliteiten, zingeving en afweermechanismen.
 • Willen – Hierin staat je motivatie centraal. Deze fase is cruciaal om je gedrag daadwerkelijk te veranderen. In deze fase komen thema’s naar voren als waarden, normen, overtuigingen en herkaderen.
 • Kunnen – Deze fase is gericht op het gedrag. In deze fase word wie je bent en wat je wilt in de praktijk gebracht. In deze fase komen thema’s naar voren als gedrag, lifestyle, grenzen, relaties, werk en verankering.

In het coachingstraject begint de coaching met de fase Zijn. In deze fase ontdek je wie je bent. Als er inzicht is in wie je bent komt er ruimte voor de fase Willen. Je krijgt een duidelijker beeld over wat je werkelijk wilt. Wanneer het duidelijk is wat je wilt gaat de deur open naar het veranderen van het daadwerkelijke gedrag in de fase Kunnen. Door deze methode verander je van binnenuit naar buiten toe. Hierdoor krijg je een sterke basis, waardoor je ook op de lange termijn stabieler en sterker in het leven staat. Wil jij ook stabieler en sterker in het leven staan? Neem dan nu contact met mij op!

Coachingstraject

Een coachingstraject bij Moedige Mannen coaching verloopt volgens de drie bovenstaande fases. Het beste resultaat wordt bereikt met het doorlopen van alle drie de fases, maar het is ook mogelijk om één of twee fases te doorlopen. Dit is mede afhankelijk van de coachingsvraag. Het traject wordt persoonlijk aangepast aan de wensen van de cliënt. Elk traject heeft een duidelijk begin en eind. Na het intakegesprek stel ik een coachingsplan op waarin het doel, aantal sessies, methodes en voorwaardes worden vermeld.

De coachingssessies kunnen face-to-face, via Skype of email verlopen. Combinaties zijn ook mogelijk. De face-to-face gesprekken kunnen zowel in mijn praktijk plaatsvinden als op locatie naar jou keuze binnen de regio Alkmaar (Alkmaar, Bergen, Heiloo, Langedijk, Heerhugowaard). Voor locaties buiten deze regio worden de reiskosten doorberekend in de factuur. De coachingssessies kunnen plaatsvinden van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Samengevat biedt Moedige Mannen coaching het volgende:

 • effectieve methode met een duidelijk begin en eind;
 • ondersteuning bij zelfontwikkeling;
 • doel- en toekomstgerichte benadering;
 • face-to-face en/of online coaching;
 • coaching in mijn praktijk of op locatie;
 • coaching overdag, ’s avonds en op zaterdag.

Moedige Man:

Gedurende de coaching werd duidelijk dat Raoul kennis van zaken heeft en snel doorhad welke paden er bewandeld dienden te worden om het meest optimale coaching effect te bereiken.

De coronacrisis biedt zowel uitdagingen als kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom bied ik tijdens de coronacrisis jou de kans om tegen gereduceerd tarief aan jouw persoonlijke ontwikkeling te werken. Benieuwd? Lees dan hier meer over deze actie.