‘Everybody Happy’ een comedian met een burn-out

Vanavond opent in Oostende de tiende editie van het filmfestival met de Belgische première van “Everybody happy”. Dat is de nieuwe film van Nic Balthazar, over een komiek met een burn-out. Het startschot voor tien dagen film en evenementen, onder het goedkeurend oog van “Master” Kevin Janssens. Filmreporter Ward Verrijcken bekijkt het aanbod.

Na een geslaagde passage op het Wereldfilmfestival van Montréal, waar Nic Balthazar tot beste regisseur werd uitgeroepen, beleeft “Everybody happy” vanavond in het Kursaal z’n feestelijke Belgische première.

Comedy en Burn-out

Peter Van den Begin speelt een stand-upcomedian aan de rand van de afgrond. Het leven, en dus ook zijn werk, heeft geen zin meer. Anderhalf uur lang onderzoekt Balthazar hoe dé ziekte van deze tijd—de burn-out-epidemie—kan bestreden worden. Een betrekkelijk kleine, maar aandoenlijke en uiteraard zeer actuele film. Na de première in Oostende moet het grote publiek wel nog even wachten: pas op 28 september speelt “Everybody happy” in de Belgische zalen.

Bron: dereactie.be
Datum: 09-09-2016