Mannenzaken

Waarom een blog over mannen? Zit iemand daar op te wachten?

Ja, daar zitten mannen op te wachten. De inspiratie voor deze blog komt voort uit het feit dat er weinig wordt geschreven over mannenzaken. Dit komt gedeeltelijke doordat mannen niet snel hun verhaal delen, maar dat is niet de enige reden. Zoals vrouwen niet alleen maar moeder en huisvrouw zijn, zo zijn mannen ook niet alleen maar de kostwinner en de klusjesman.

Zielige mannen

Er blijkt ruimte nodig te zijn voor mannen. Van alle volwassen mensen ervaren mannen tussen de 25-35 jaar de meeste burn-out klachten volgens de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2014 van het TNO. Meer dan 300.000 mannen van deze leeftijdsgroep geven aan burn-out klachten te ervaren. Dit strookt niet met het beeld van de  stoere jonge mannen die de wereld voor zich hebben en hun kansen kunnen benutten. Betekend dit dan dat mannen zielig zijn? Moeten alle mannen ‘geholpen’ worden? Nee, maar ik pleit wel voor meer ruimte voor het verhaal van mannen.

Moedige mannen

Prins red prinses

Deze blog gaat niet alleen maar over mannen, maar ook over moed. Wat is moed? Onder moed versta ik dat je trouw aan jezelf, je doelen en je missie blijft. Van jongs af aan word ik gefascineerd door moedige ridders die ondanks alle tegenslagen doorzet en uiteindelijk de schone prinses red.

Ik ben blijkbaar niet de enige persoon die dit graag ziet. Tegenwoordig zijn mensenmassa’s in de ban van moedige hobbits, ruimterebellen en personen zoals de Dalai Lama of Nelson Mandela. Moed is mooi om te zien bij anderen, maar hoe ga je er zelf mee om? Het is vooral hard werken en succes is verre van zeker. Moed vormt de basis voor mijn blogs, want moed raakt de kern van veel zaken. In mijn volgende blog zal ik hier meer over vertellen.

In de Moedige Mannen blog zal ik verschillende onderwerpen bespreken van het stellen van doelen tot onderwerpen als relaties, werk en burn-out. Kortom the Good, the Bad and the Ugly. Elke twee weken zal ik een nieuwe blog publiceren. Verspreid het woord onder de mannen en de mensen die met ze leven.

The good the bad and the ugly

Wie ben ik?

Ik ben Raoul Vries, de persoon achter de blog Moedige Mannen. Ik schrijf deze blog, omdat ik vind dat er meer ruimte mag komen voor het verhaal van mannen. Met deze blog wil ik mensen informeren en een dialoog starten over het leven van mannen en waar zij tegenaan lopen. Ik wil de taboe doorbreken. Zelf ben ik erg nieuwsgierig naar mensen en hun drijfveren. Deze blog is tot stand gekomen vanuit mijn persoonlijke missie om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling, zodat zij alles uit hun leven kunnen halen. Tegelijk met deze blog heb ik een facebookpagina gemaakt waar ik meer informatie zal delen over mannen en de onderwerpen van mijn blog.

Wil jij weten hoe jij je moed kan aanboren? Neem dan nu contact met mij op!

Klik hier voor om meer artikelen te vinden van Moedige Mannen blog.