Moedige Mannen blog

Mannenemancipatie moedige mannen blog

Moedige Mannen blog is een blog voor en door mannen. Het beslaat alle onderwerpen die voor jou als man belangrijk zijn. Je kan hier artikelen vinden over persoonlijke ontwikkeling, werk, relaties, vrienden, familie en stress. Elke twee weken op dinsdag publiceer ik een nieuw artikel.

Nieuwste artikelen

Man die een masker aankjikt voor onderzoek Staat van de man anno 2019

De Staat van de Man: de mancode ontrafeld

/
In 2019/2020 heb ik uitgebreid onderzoek naar het zelfbeeld van mannen gedaan en de mancode ontrafelt. Wil jij weten wat deze ontrafeling voor jou betekend? In dit artikel vertel ik daar alles over!
Controle is belangrijk voor ons. Met controle proberen wij onze leven zo goed mogelijk te lijden.Wat gebeurt er als wij zouden vertrouwen i.p.v. controleren

Vertrouwen begint waar controle eindigt

Controle is belangrijk voor ons. Met controle proberen wij onze leven zo goed mogelijk te lijden.Wat gebeurt er als wij zouden vertrouwen i.p.v. controleren?
Een man met een muts op die naar beneden kijkt en voor een bord staat waar twee sterke armen op zijn getekend.Image by Elias Sch. from Pixabay

De worsteling van mannen met dominantie

Mannen hebben een haat-liefde relatie met dominantie. Hoe ga je om met dominantie en hoe kan je van dominantie je kracht maken?

Hoe jouw relatie de coronacrisis overleeft

Tijdens de corona crisis wordt onze relatie op de proef gesteld. Hoe kan je een relatie in deze tijden van crisis gezond houden?
Een houten poppetje die onder de stenen bedolven zit door rouw

Het verlies tijdens de coronacrisis

Iedereen ervaart een vorm van verlies tijdens de coronacrisis. Hoe ga je om met dit verlies en rouw van de grote en kleine dingen in deze periode?
Afbeelding van een man die in een landschap is aan het mediteren op zijn ManZijnAfbeelding van Benjamin Balazs via Pixabay.

Hoe ontwikkel je jouw ManZijn?

Als je 18 wordt ben je volgens de wet een man, maar hoe ontwikkele je, jouw ManZijn? Hoe ga je om met zaken als werk, relaties, zingeving en het leven.
Blanke man die een bordje met hulp vasthoudt

Hebben blanke mannen recht op problemen?

Blanke mannen zijn net mensen. Zij kunnen ook in de problemen ook al zou je dat niet verwachten. Welvaart is niet hetzelfde als welzijn.

De eerste stap op weg naar het goede leven

Het recept voor het goede leven is niet altijd makkelijk te vinden. In deze blog artikel vertel ik ook over een van de hoofdingrediënten: geduld.
Aarde die wordt vastgehouden door twee handenImage by Tumisu from Pixabay

Je kan alles bereiken wat je wil, als je maar je best doet?

Mannen geloven graag dat de wereld maakbaar is. Dat is een mooie gedachte zolang alles goed gaat. Maar wat gebeurt er als je faalt?