Moedige Mannen coaching doorbreekt taboe burn-out bij mannen

Alkmaar – Mannencoach Raoul Vries is nu begonnen met het coachen van mannen met burn-out en overspannenheidsklachten in wijkcentrum Daalmeer, Johanna Naberstraat 77b. Hij wil zich inzetten om de taboe over burn-out en persoonlijke ontwikkeling bij mannen te doorbreken. De eigen kracht van de cliënten vormt de kern van zijn werk. De overtuiging hierin is dat als mannen datgene doen waar hun kracht ligt, zij gelukkiger zijn en meer voldoening uit hun leven halen.

Leeg voelen en burn-out

Waarom mannen en persoonlijke ontwikkeling? Stress is tegenwoordig de nummer 1 oorzaak van ziekte op de werkvloer. Uit onderzoek van TNO over 2015 blijkt dat maar liefst 28,5% van de werkende mannen zich leeg voelt aan het eind van de werkdag en 13% burn-out klachten ervaart. “Als je dit combineert met het feit dat mannen niet snel hulp zoeken en niet makkelijk over problemen praten dan zie je al snel dat er een groot maatschappelijk probleem ontstaat. Dit terwijl er met de juiste ondersteuning veel van de klachten voorkomen kunnen worden en een gezonder en energieker leven mogelijk is.”

Ruimte en perspectief

Coaching gaat niet alleen over problemen, maar ook over ruimte  creëren voor persoonlijke ontwikkeling. In de VS is het heel normaal om een persoonlijke coach te hebben waarmee je  kan sparren en jezelf verder kan ontwikkelen. Het leven blijft immers in beweging, net als jij. Een coach kan jou helpen om ruimte en perspectief te bieden in elke situatie en levensfase.

 

Moed

De naam ‘Moedige Mannen coaching’ is ontstaan, omdat je moed nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Het begon met de Moedige Mannen blog. Deze blog is ontstaan om mannen meer inzicht te bieden in persoonlijke ontwikkeling, overspannenheid en burn-out. Vanuit de blog was er snel een brug gemaakt naar een eigen coachingspraktijk.

Moedige Mannen coaching

Moedige Mannen coaching biedt individuele coachingstrajecten voor mannen gericht op persoonlijke ontwikkeling, overspannenheid en burn-out. “De methode van coaching is primair oplossingsgericht”. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering, positieve psychologie en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Coaching kan plaatsvinden in wijkcentrum Daalmeer of op locatie. Sessies kunnen zowel online als face-to-face plaatsvinden.