Moedige Mannen coaching richt zijn pijlen op persoonlijke ontwikkeling en welzijn van medewerkers

Alkmaar – Duurzame inzetbaarheid, leven lang leren, talentmanagement, loyaliteit van de medewerkers, welzijn, burn-out. Zomaar een greep uit termen die momenteel veel aandacht krijgen als het gaat om de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en het personeelsbeleid. Moedige Mannen coaching, de specialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gaat het midden- en kleinbedrijf ondersteunen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en welzijn van zijn medewerkers.

Een wordcloud met woorden die te maken hebben met duurzame inzetbaarheid

Persoonlijke ontwikkeling en welzijn voor uw personeel

Er komt steeds meer nadruk op persoonlijke ontwikkeling en welzijn van medewerkers in organisaties en bij de overheid. Zo is de scholingsplicht van werkgevers naar werknemers verplicht gesteld. Het wordt ook steeds duidelijker dat medewerkers méér uit hun werk willen halen dan alleen een bron van inkomsten en tijdverdrijf. Werk waar je voldoening uit haalt, balans tussen werk en privé, carrièremogelijkheden en het ontwikkelen van je talenten spelen een steeds grotere rol bij medewerkers. Daarnaast zijn zaken, zoals ziekte, burn-out, personeelsverloop, vergrijzing en medewerkerstevredenheid belangrijk voor werkgevers.

De motor van uw organisatie

Medewerkers zijn de motor van uw organisatie. Om deze motor goed te laten draaien is het van belang om er goed voor te zorgen. Dit is echter niet vanzelfsprekend, want:

  • 1.000.000 Nederlanders hebben last van burn-out klachten.
  • Werkstress-gerelateerd ziekteverzuim kost € 1.800.000.000,- per jaar.
  • 3.000.000 Nederlanders hebben behoefte aan maatregelen tegen werkstress.
  • 40% van de Nederlandse medewerkers is ontevreden over het totaalplaatje van zijn of haar baan.
  • 11% van de Nederlandse medewerkers verlaat het liefst morgen zijn of haar baan en meer dan de helft van de Nederlandse werknemers overweegt een nieuwe baan te zoeken.

Voordelen van duurzame inzetbaarheid

Gelukkig bieden deze signalen kansen voor werkgevers. Want  aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en welzijn van medewerkers levert veel op:

  • Verhoging van uw omzet en winst.
  • Hogere werknemerstevredenheid en lagere verzuimcijfers.
  • Minder job hopping, uw personeel blijft langer bij uw organisatie in dienst.
  • Optimaal benutten van de talenten van uw medewerkers.
  • Beter kunnen omgaan met economische- en arbeidsmarktschommelingen.

Adviseur Raoul Vries nieuwe diensten persoonlijke ontwikkeling en welzijn

Wat Raoul Vries voor u kan betekenen

Bij deze zaken en meer kan Raoul Vries, eigenaar van Moedige Mannen coaching, u ondersteunen. Hij is ondernemer, bedrijfskundige, coach, blogger en aankomend Toegepast Psycholoog. Door deze mix van kennis en vaardigheden kan hij organisaties op elk niveau ondersteunen. Door zijn analytische vaardigheden en scherpe intuïtie heeft hij snel door waar ondernemingen in kunnen verbeteren en excelleren. Hij is sterk in het verbinden van informatie wat tot vernieuwende inzichten kan leiden. Vervolgens kan hij deze inzichten vertalen naar praktische instrumenten en dit uitvoeren. Quote: ‘Ik geloof dat elke organisatie de mogelijkheden heeft succesvol te worden door duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het is aan mij de om de mogelijkheden aan te boren, te stimuleren en te begeleiden’.

Duurzame inzetbaarheid in uw organisatie mogelijk maken

Wilt u weten hoe u persoonlijke ontwikkeling en welzijn kan verankeren in uw organisatie? Neem dan nu contact op met Raoul Vries via info@moedigemannen.nl of 06-53579841.

Meer informatie kunt u hier vinden.