Blog

Hoe kan je geven en nemen

Je kan pas anderen helpen als je jezelf kan helpen

Hoe kan je oprecht geven in relaties? Hoe kan je uit relaties krijgen wat jij nodig hebt? In deze blog verken ik de relatie tussen geven en nemen.

Hoe empathie jou helpt

Hoe empathie jou kan helpen

Empathie wordt vaak gezien als iets wat je voor de ander doet. Wat vaak vergeten wordt is dat empathie ook een middel is om je eigen doelen te bereiken.

Normen en waarden

Het moraal van het verhaal

Het moraal van mannen is tegenwoordig in het geding. Hoe houdt je als Moedige Man koers in deze onrustige tijden? Hoe blijf je trouw aan jezelf?

Man heeft spijt

Waarom spijt een verspilling is van je tijd

Niemand vindt spijt fijn, toch heeft bijna iedereen er last van. Hoe kan je hiermee omgaan en zelfs spijt voor je laten werken? Lees het in deze blog!

Moeilijke keuze maken Tweede Wereldoorlog

Dit kan Winston Churchill ons leren over keuzes maken

Door middel van de moeilijke keuze die Winston Churchill heeft moeten maken laat ik zien wat jij kan leren van deze (moedige) man.

Het boek en de twee schrijvers van De Karakterman

Hoe de wetenschap jou helpt een Karakterman te worden

‘De Karakterman’ heeft een man veel te bieden, van goede seks tot een goede nachtrust. In dit artikel vertel ik meer over wat De Karakterman voor jou kan betekenen.

Bespreek grensoverschrijdend gedrag #Metoo

Waar het bij #metoo en #Ihave werkelijk over gaat

#Metoo en #Ihave zijn een goed begin voor iets dat verder en langer terug gaat dan deze hashtags. Laten wij het gesprek aangaan en werken aan verandering!

Onafhankelijkheid en verbinding op bevrijdingsdag

Vrijheid in onafhankelijkheid en verbinding

Wij leven al lange tijd in vrijheid, maar maken wij wel optimaal gebruik van onze vrijheid in onafhankelijkheid en verbinding?

Werk/prive balans

Leef je om te werken of werk je om te leven?

Werk/prive balans staat vaak onder druk, het voelt als een keuze? Kunnen we zowel voldoening en geluk krijgen uit ons privé leven en ons werk?

De denker

Intelligent, slim en/of wijs?

Intelligentie, slimheid en wijsheid. Het lijkt erg op elkaar, toch zijn er belangrijke verschillen. Wat doen we ermee en wat kan je ermee?