Blog

Burn-out bij mannen – interview 4e musketier

In maart 2020 werd ik benaderd voor een interview voor het blad MUSK4. Dit blad is onderdeel van de internationale organisatie de 4e musketier. Deze christelijke organisatie is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van mannen via zowel lichamelijke als geestelijke ontwikkeling. Hier sta ik als mannencoach uiteraard volledig achter.

Het artikel is voor de mei editie met het thema Vuur. Vuur kan je kracht en warmte geven, maar wat gebeurt er als het vuur opbrand? Helaas krijgen veel mannen hiermee te maken. In dit artikel bespreek ik samen met huisarts Raymond Landgraaf, oprichter van otro Elements en bekend van EO-serie ‘Mannen in het wild’, burn-out bij mannen. Wij bespreken de oorzaken, gevolgen en hoe je er als man mee om kan gaan.

Ik ben blij dat er meer aandacht komt voor de mentale staat en de persoonlijke ontwikkeling van mannen. Hieronder kan je het volledige artikel lezen:

Herken jij klachten van spanning, overspannenheid en burn-out en wil je beter voor jezelf zorgen? Neem dan contact met mij op en dan kunnen wij kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Bron: MUSK4 / De 4e Musketier
Tekst: Thijs C Jansen

Een man met persoonlijke angst

Hoe je jouw angst voor je kan laten werken

Angst wil niemand ervaren,als je echter goed luistert heeft angst je een hoop te vertellen. In deze blog vertel ik hoe jij, je voordeel uit angst kan halen.

Verwoeste stad waar angst en contrle

De som van alle angsten

Aanslagen, financiële crisis, oorlogen, Trump, milieuvervuiling. Ontwikkelingen die de moedigste man angstig kan maken. Hoe ga je met deze angsten om?

Evolutietheorie en stress

Hoe de evolutie ons beter kan leren omgaan met stress

Stress, burn-out, overspannenheid door werk, omgeving of persoonlijkheidseigenschappen? De evolutietheorie biedt een alternatieve verklaring.

Man 2.0

Lezing Man 2.0: (over) leven in de betonnen jungle

Hoe kan jij optimaal profiteren van de kansen in de huidige maatschappij? Tijdens deze lezing gaan ik het hebben over wat man 2.0 voor jou kan betekenen.

Huilen of lachen?

Alles of niets

Veel mannen denken in extremen, alles of niets. Helaas verliezen er altijd meer dan dat er winnen. Terwijl het beste tussen deze twee extremen in zit.

Genoeg

Waarom de Zweden amper burn-outs kennen

Wat kunnen we leren van de Zweden over geluk en werk-privébalans? Maak kennis met de Zweedse levensfilosofie ‘lagom’ en hoe de mensen in balans blijven.

Burnout BN'ers

BN’ers openhartig over burn-out

Succesvolle Moedige BN’ers zoals Winston Gerstanowitz, Alex Klaassen en Karin Bloemen vertellen over hun ervaring met burn-out.

Waar gaat het fout met Burn-out?

Zelfhulpboeken over burn-out krijgen tegenwoordig kritiek. Carien Karsten analyseert waar het mis gaat.