Hoe jij je leven een energieboost kan geven

Tegenwoordig leven we een comfortabel leven. We hoeven niet meer te jagen, we hebben weinig te vrezen (behalve van onszelf) en we hoeven het nooit koud te hebben. Dit maakt ons echter ook wel erg afhankelijk. Kan het ook anders? Ben jij een man die weleens wil afzien, meer uit zijn lichaam wil halen en beter in zijn vel wil zitten? Maak dan van de kou je vriend!

Energie Wim Hof Methode

Kou en persoonlijke ontwikkeling

Zelf heb ik ruim drie jaar geleden kennis gemaakt met de kou. Ik zag Wim Hof a.k.a ‘The Iceman’ bij RTL Late Night. Ik had al eerder van hem gehoord, maar mij er verder nooit in verdiept. Hij vertelde over zijn ademhalingsoefeningen en zijn trainingen met kou. Het kwam precies op het juiste moment. Ik merkte namelijk dat ik het veel sneller koud had dan toen ik jonger was en dat het mijn functioneren beïnvloedde. Als ik het koud had kon ik mij niet meer goed concentreren en had ik weinig energie. Ik heb toen de sprong in het diepe genomen en gekeken wat de trainingen voor mij konden betekenen. Ik ging dagelijks ademhalingsoefeningen doen en koud douchen. Zelfs zonder de officiële training merkte ik al snel dat ik er energie en zelfvertrouwen van kreeg. Het hielp mij in mijn persoonlijke ontwikkeling en het verlaagde mijn energierekening.

De kracht van de Wim Hof Methode

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van ‘The Iceman’ en zijn uitzonderlijke records. Het lijkt bizar en erg extreem. Hij gaat ook erg ver en neemt veel risico’s, maar er zijn zeker veel voordelen voor de ‘normale’ man te behalen. En daarvoor hoef je geen ijsbaden te nemen of onder het ijs te zwemmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Wim Hof Methode positieve effecten heeft op het lichaam. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en de methode helpt tegen hart en vaatziekten, overgewicht en mogelijk tegen ontstekingen bij auto-immuunziekten. Dit zijn mooie bonussen, maar ik wil het vooral over de mentale voordelen hebben.

De Wim Hof Methode heeft mentale voordelen, zoals meer vertrouwen krijgen in eigen kunnen en dit bewust ontwikkelen, verbetering van je concentratievermogen en doelgerichtheid. Dit zijn dingen die Moedige Mannen goed kunnen gebruiken. Een energieboost is namelijk geen overbodige luxe aangezien ruim 30% van de mannen uitgeput is aan het eind van de werkdag en ruim 20% moe is bij het opstaan volgens de Nationale Enquete Arbeidsomstandigheden 2017. De methode is vooral in de ochtend erg effectief.

Terug naar je oerkracht

Ik doe eerst de ademhalingsoefeningen, vervolgens meditatie en dan koud douchen. In de volgende video kun je zien hoe de ademhalingsoefeningen werken. Het koud douchen kun je langzaamaan opbouwen. Begin met 1 minuut afdouchen en dat kun je vervolgens langzaamaan uitbouwen.

Je zult merken dat je in je kracht komt. Het voelt gewoon goed om niet meer afhankelijk te zijn van dikke truien, een verwarming of een warme douche om je lekker te voelen. De elementen trotseren roept ook een soort oerkracht op. Als je langere tijd een koude douche neemt merk je namelijk dat de kou steeds minder vat op je krijgt. Je voelt de kou wel, maar het doet je weinig.

Omarm dus de kou als jij ook meer energie, meer zelfvertrouwen en minder lichamelijke klachten wilt!

Wil jij meer energie uit jouw leven halen? Bekijk dan wat mijn coaching voor jou kan betekenen! 

Klik hier om meer artikelen te vinden van Moedige Mannen blog.